Moto Guzzi

Moto Guzzi, Euroopan vanhin moottoripyörämerkki, on perustettu vuonna 1921 ja on ollut vuoden 2004 lopusta lähtien Piaggio Groupin omistuksessa. Piaggio rakentaa Moto Guzzin mallistoa vahvasti perinteisiin nojaten, hyödyntäen kuitenkin tämän päivän teknologiaa. Moto Guzzi on enemmän kuin moottoripyörä - se on elämäntapa. 

MG8

Moto Guzzi on ottanut Suomessa suuren palan monen sydämestä, ja kerännyt brändin ympärille aktiivisen kerhon Moto Guzzilaisia.

Tiedättekö mistä Moto Guzzi on saanut siivet logoonsa?

Moto Guzzin tarina sai alkunsa kahdelta lentäjältä ja heidän mekaanikoltaan ensimmäisen maailmansodan aikana. Nämä kolme veijaria olivat Carlo Guzzi, Giovanni Ravelli ja Giorgio Parodi. Trio suunnitteli moottoripyöräyhtiön perustamista sodan jälkeen. Guzzi suunnitteli moottoripyörät, Parodi (varakkaiden Genovese-laivanvarustajien poika) rahoittaisi hankkeen, ja Ravelli (jo kuuluisa lentäjä ja moottoripyöräilijä) edistäisi polkupyöriä kilpaillessaan. Guzzi ja Parodi (yhdessä Parodin veljen kanssa) muodostivat Moto Guzzin vuonna 1921. Ravelli oli ironisesti kuollut vain muutaman päivän kuluttua sodan päättymisestä lentokone onnettomuudessa, ja sitä muistona kulkee kotkan siivet, jotka muodostavat Moto Guzzi -logon.

Enduro

MG11

Classic

Custom

Sulje
Sulje