Mönkijät

Mönkijä, eli kaikkien maastojen ajoneuvo! 

23YM - Honda TRX - T3b Model Range

Mökijöiden suosio kasvoi merkittävästi kun markkinoille saatiin tieliikenne mönkijät. Sitä ennen mönkijä oli isoveljeensä traktoriin verrattuna näppärämpi ja kevyempi työkone maastoon ja pelloille. Tieliikenne malleissa pitää olla vilkut, valot, takavalot ja molemmilla puolilla peilit. Näitä mönkijöitä onkin tuotettu sekä perinteisiä peräkkäin istuttavia malleja, sekä joka 6 henkilöä kuljettavia side-by-side malleja.Tieliikenteessä oleva mönkijä rekisteröidään ja sitä kuljettaessa pitää olla oikeanlainen ajokortti taskussa. Yhtälailla nykyisiin rekisteröitäviin mönkkäreihin on saatavilla paljon arkea helpottavia lisävarusteita, kuten peräkärryjä tavaran kuljettamiseksi maastossa sekä työkaluja, kuten lumiauroja ja maa- ja metsätalousvarusteita. 

MIHIN MÖNKIJÄÄ TARVITAAN?

Mihin mönkijöitä käytetään? Maassamme on runsaasti metsiä, metsäautoteitä, maaseutua ja kesämökkejä n. 500 000. Lisäksi suomalainen luonne on aktiivinen ja ahkera, joten hommia ja tekemistä halutaan. Lisäksi metsä ja luonto viehättää. Traktorimönkijöitä käytetään pääosin hyötytarkoitukseen ja myös mukavaan vapaa-ajan viettoon.

SUOMESSA ON TODELLA LAAJAT KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET MÖNKIJÖILLE.

Meillä on lähes 120 000 km metsäautoteitä, lähes 500 000 kesämökkiä, noin 26,3 milj. hehtaaria metsää (4,6 ha / asukas)  ja n. 740 000 yli 2 ha kokoisen metsäalueen omistajaa, noin  2,5 milj. hehtaaria peltoa ja noin 68 000 maatalousyritystä. Suomalaisen rakastavat luontoa ja ulkoilmatekemistä, meistä n. 300 000 harrastaa metsästystä, n. 2 milj. tykkää kalastamisesta ja n. 2 milj. marjastaa tai sienestää. Myös hevostallien ja hevosharrastajien määrä on ollut viime vuosina kasvussa.

MÖNKIJÄT AMMATTIKÄYTTÖÖN.

Myös ammattikäyttäjät huomasivat mönkijöiden tarpeellisuuden nopeasti. Ensimmäiseksi palo- ja pelastuslaitokset huomasivat, kuinka tarpeellinen mönkijä on heidän tehtävissään. Myöhemmin mönkijää käyttäviksi asiakkaiksi on tullut sähköyhtiöitä, kaivosyhtiöitä, kuntia ja kaupunkeja ja puolustusvoimat. Mönkijät ovat yleistymässä voimakkaasti myös uusille aloille kuten kiinteistöhuoltoihin, urheilukenttien huoltoihin ja tutkimuslaitoksille. Mönkijä ympärivuotisilla telamatoilla varustettuna korvaa jopa moottorikelkan useissa käytöissä. Mönkijän etuna on sen helppo kuljetettavuus peräkärryllä, mönkijään ketteryys ja etenevyys maastossa, sekä sen suhteellinen edullisuus

Honda-mönkijät

Katso kaikki (9)

Segway-mönkijät

Katso kaikki (12)

Sulje
Sulje