Uusi E10-bensiini sopii Honda-tuotteisiin

Suomi kasvattaa biopolttoaineiden osuutta tieliikenteessä EU:n päätösten mukaisesti osana ilmastonmuutoksen torjuntaa. Vuoden 2011 alussa bensiinin peruslaaduksi on tulossa enintään kymmenen tilavuusprosenttia etanolia sisältävä E10-bensiini, mikäli tarvittavat kansalliset lainsäädäntömuutokset tehdään suunnitellussa aikataulussa.

Vuonna 1978 ja sen jälkeen valmistetuissa Honda-tuotteissa on tähän asti voinut käyttää lyijytöntä 95E- tai 98E-polttoainetta. Näissä tuotteissa voidaan käyttää myös vuonna 2011 peruspolttoaineeksi tulevaa E10-polttoainetta (etanolia enintään 10 %) silloin, kun sen oktaaniluku on 95E tai korkeampi.

Hondalta on vuoden 1978 jälkeen tullut markkinoille muutama moottoripyörämalli, joissa oktaanivaatimus on vähintään 98E. Tätä polttoainetta tulee näillä näkymin olemaan edelleen saatavana, lisäksi sen rinnalle on tulossa vuoden 2011 alusta enintään 5 % etanolia sisältävä polttoaine 98E5, joka myös sopii mainittuihin Honda-tuotteisiin.

Suomessa on tällä hetkellä myytävänä myös E85-polttoainetta,  joka sisältää etanolia 70-85 %. Tämä soveltuu käytettäväksi ainoastaan Flexifuel-ajoneuvoissa (FFV).

Polttoaineen soveltuvuusasiat on kerrottu täydellisinä kaikissa Hondan englanninkielisissä ohjekirjoissa.


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje