NUORISON MOTOCROSS-ILTA 16.9.

Tule tutustumaan uuteen jännään harrastukseen Turun Moottorikerhon ohjaajien opastamana!

TMK järjestää nuorison Motocross-illan TMK:n Tietokeskus Centerissä 16.9.2014 klo 15:00-20:00. Osoite on Artukaistentie 9, 20240 Turku. Koeajettavana nuorisolle sopivia Motocross-pyöriä 50 cc-150 cc-kokoluokissa.

Motocross on suosituin Offroad-moottoripyöräilylaji

Crossia sitä harrastetaan joka puolella maailmaa. Laji on vauhdikas, kilpailu on kovaa ja radoilta löytyy tietysti myös näyttäviä hyppyreitä.  Varsinaisessa kilpailuissa lähtö tapahtuu yhtäaikaisesti puomin takaa ja voittaja on se, joka ajaa ensimmäisenä ruutulipulle. Erät kestävät yleensä 10 minuutista 30 minuuttiin ja ratakierros kestää noin 2 minuuttia. Motocross aloitetaan yleensä nuorena. Pienin kilpailuluokka Suomessa on MX65, jossa 7-11 vuotiaat ajavat 65-kuutioisilla pikkucrosseilla. Motocrossin harjoittelun voi aloittaa tietysti vielä nuorempana vaikkapa 50-kuutioisella minicrossipyörällä.

Aloittaminen

Käytännössä lajin aloittaminen on yksinkertaista: Täytyy vain selvittää lähin motocrossrata ja radan aukioloajat ja mahdolliset ajovuorot. Tämän jälkeen harrastaja voi kuljettaa pyöränsä radalle, maksaa mahdollisen ratamaksun ja alkaa ajamaan rataa ympäri. Suomen motocrossradat löytyvät helposti vaikkapa internetistä.

Mitä varusteita tarvitset?

Tärkeimmät suojavarusteet motocrossissa ovat kypärä ja ajosaappaat. Pakollisina varusteina voidaan pitää myös polvisuojia tai -tukia, ajohanskoja sekä ajolaseja. Lisäksi kannattaa ehdottomasti hankkia rintapanssari, sillä muiden pyörien takapyöristä saattaa lentää pieniä kiviä kohti. Motocrossissa tulee varmasti kaatumisia, joten kunnolliset suojavarusteet ovat todella tärkeitä. Näiden lisäksi suuri osa kuljettajista käyttää kyynärsuojia sekä niskatukea.

Kalleimmat varusteet ovat kypärä ja ajosaappaat. Ainakin kypärä kannattaa ostaa uutena. Polvituet maksavat vielä enemmän mutta suuri osa aloittelijoista investoi kunnollisiin polvitukiin vasta vähän myöhemmin. Perinteisimmillä polvisuojilla voi myös aivan hyvin aloittaa harrastamisen.

Rajussa menossa mukana Honda-moottoripyörien maahantuoja Brandt Oy ja Bike & Boat World.

http://www.turunmoottorikerho.fi

http://www.bikeworld.fi

http://www.hondabikes.fi


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje