Bike Worldin - Kevään muistilista mopo- ja moottoripyöräkuskeille

prätkäjätkä

Kevät ja kaksipyöräiset - miten sitä odotettiinkaan! 

Eteläisin Suomi nauttii jo kevään kaikista parhaimmista puolista - kuivista asfalttibaanoista, auringosta sekä uskomatonta kyllä; halvasta polttoaineesta! Moni säilyttää kaksipyöräisensä jossakin alan liikeessä, mutta on myös niitä keltä tilaa löytyy kotoa ja laite kaivetaan nyt esiin omasta autotallista. 
Moni tutkimus osoittaa että moottoripyöräily on paljon turvallisempaa kun media antaa ymmärtää - mutta miten se on turvallista? Tietysti pitämällä oma ajotaito kunnossa, laite kunnossa sekä ajovarusteet kunnossa. 

Lue vinkkilista alta mitä on hyvä muistaa ottaa huomioon ennen liikkeelle lähtöä. 

1. Tarkista pyörän nesteet, öljyt ja suodattimet. Jos ne on vaihdettu syksyllä, riittää kun tsekkaat että koostumus, määrä ja väri on oikea. Jos syksyllä tässä kohdassa oikaisit - nyt on oikea aika vaihtaa uudet. Öljy kannattaa valita tarkkaan pyörän mukaan. 
(meidän verkkokauppa tai myymälät auttavat hankinnassa)

2. Tarkista laitteen sytytystulpat ja tulpanhattujen kunto, jos tarvetta vaihdolle, meidän verkkokauppa tai myymälät auttavat hankinnassa. 

3. Tarkasta missä kunnossa ilmansuodatin on, välillä pärjää pesemällä, uuden ja oikeanlaisen löydät hakukoneestamme pyörääsi täältä

4. Tsekkaa jarrut, onko jarrupaloissa pintaa tarpeeksi? Vaatiiko vaihtoa, toimiiko?

5. Ja yhtälailla kun jarrujen - on myös kytkimen toiminta ja vaijerit hyvä tarkistaa ja rasvata. 

6. Olet kytkenyt akun irti syksyllä, nyt on oikea hetki laittaa se takaisin, ja tietysti oikeassa järjestyksessä: + ensin ja sitten miinus. 
Jos akku kuitenkin unohtui syksyllä kiinni, tai sitä ei ole talven aikana ladattu - on syytä tarkistaa akkunesteet sekä ladata akku. 

7.  Tankkiin uutta polttoainetta

8. Ja sitten ne black and round Pirellit, tai Misukat tai Bridgestonet tai mitkä vaan.. RENKAAT! Turvallisuutesi kannalta äärimmäisen tärkeä osa laitettasi. Etenkin keväällä tiet ovat kylmät ja mahdollisesti vielä liukkaat - turhaa riskiä ei kannata ottaa. Vaikka kilometrejä ei ole kertynyt paljon ja pintaa on, kannattaa myös muistaa että renkaat ikääntyessään kovettuu ja näin ollen saa aikaa myös liukkautta kuljettajan ja asfaltin väliin.
MUISTA TARKISTAA RENGASPAINEET!
Tarvittaessa meiltä saat renkaat sekä rengastyöt. 

9. Kaikki alkaa olla pesua vaille valmista - puhdas pyörä on aina paras pyörä!

10. Tarkista tärkein ja ainut pakollinen turvavaruste: kypärä. Onhan remmit ehjät, visiiristä näkee läpi? Jos kypärä on tippunut tai olet mahdollisesti kaatunut, on hyvä tarkistaa että kypärän kuori on ehjä. Kypärällä on väliä, vaikka sitä ei aina muisteta. Katso täältä videomme jossa demoamme kypärän turvallisuutta

11. Käynnistämisen hetki! Ihana ääni! Tsekkaa vielä valot ja vilkut!

Mikäli nyt ei kaikki mennytkään kuten stömsössä, voit olla aina yhteydessä meihin
Jos et vielä lannistunut, tsekkaa nämä: 

Onko polttoainetta tarpeeksi?

Onko bensahana auki?

Onko tappokytkin oikeassa asennossa?

huolto_teeseitse

MITÄ PARHAINTA AJOKAUTTA! 


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje